Всички медии показаха срещата между Бойко Борисов и Лютви Местан, които демонстративно пиха кафе, за да покажат как "политиците могат да водят диалог". Възпитанието обаче беше само за пред камерите в Кърджали. 

Някои от видеорепортажите уловиха по-интересна сцена на втори план. Борисов и Местан сядат на масата, собственикът на заведението ги приветства с добре дошли, а кметът на Кърджали Хасан Азис започва да се суети около двамата височайши гости. Всички оператори и фотографи са от едната страна на масата, а от другата застава пиарът на ГЕРБ Никола Николов и също започва да снима.

В този момент към него се втурва зам.-министърът на културата Велислава Кръстева - дългогодишен пиар на ДПС. От жестовете и изражението личи, че Кръстева се кара на Николов и иска от него да се премести и да спре да снима. Помощникът на Борисов очевидно не се съобразява и тогава зам.-министърката хваща обектива му с лявата си ръка и го натиска надолу. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На този кадър се вижда как Кръстева вече е хванала фотоапарата на Николов

Цялата случка е запечана и във видеото, разпространено от сайта на Бойко Борисов. Действието започва от 10-ата секунда нататък.

Лютви Местан продължава традицията на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и се радва на пиар услугите на висш държавен служител. По време на тройната коалиция вицепремиерът Емел Етем изпълняваше същите функции и бранеше Доган от обективите по време на публичните му прояви. 

Никола Николов пък продължава собствената си традиция да получава публични "шамари" в присъствието на работодателя си Бойко Борисов. През 2010 г. репортери в парламента репликираха тогавашния премиер Борисов, който обвиняваше журналисти, че тайно работят за БСП. Тогава като отговор му бе посочен Никола Николов, който едновременно работеше и за ГЕРБ, и за телевизия BBT.

"Кой си, бе, Никола, я да го видя къде е Никола? Ти ли си? Ами махайте го от парламентарната група, щом пречи на журналистите!”, реагира Борисов.

Четири години по-късно Николов продължава да споделя добро и лошо с Борисов като служител на ГЕРБ, но отдавна се раздели с телевизионната си кариера.

П.П. Съвет към пиарите на ГЕРБ и ДПС - можехте да махнете пепелника от масата пред Борисов и Местан, защото заведението е закрито и двамата партийни законодатели не реагират на очевидно нарушение на закона.