Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган проведоха разговор, закрит за медии, в азербайджанската столица Баку, предаде ТАСС.

Според предварителните анонси на Кремъл, темата е била "Турски поток". Той трябва да замени "Южен потик", който Путин едностранно прекрати в началото на миналия декември, но поне засега към българската страна няма друга декларация за това, освен на думи.

От руска страна в срещата участвали президентският съветник Юрий Ушаков, министърът на външните работи Сергей Лавров, министърът на енергетиката Александър Новак, шефът на "Росатом" Сергей Кириенко и на "Газпром" Алексей Милер.

Докато фотографите снимаха, лидерите обмениха впечатления за церемонията по откриването на първите европейски игри. Ердоган отбеляза, че на церемонията не е присъствал нито един от лидерите на страните от ЕС, съобщава ТАСС.

"Турция, като кандидат за присъединяване към ЕС, представлява целия Европейски съюз", казал Путин с усмивка, предава още ТАСС.

Всъщност, присъства европейски лидер - българският премиер Бойко Борисов.

"Ако има достатъчно време, е възможно да има обмяна на мнения за важни големи проекти от двустранния дневен ред" каза пред медиите малко по-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Ще бъде доста важна среща. В началото на седмицата Путин и Ердоган говориха по телефона за общите си енергийни начинания. Русия и Турция остават важни партньори в търговията, икономиката и инвестициите, каза Песков", подчерта той.