Обвинение за лека телесна повреда на длъжностно лице и изнудване внесе Окръжната прокуратура във Варна срещу аптекарския бос Веселин Марешки, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Заедно с него като съучастник в изнудването е обвинена и варненската бизнесдама Красимира Колева.

Разследването започва, след като на 15 октомври 2014 г Веселин Марешки удря с юмрук в лицето общинския съветник Костадин Костадинов, който е приет в болница с комоцио. Двамата влизат в конфликт заради семеен спор за имот на улица "Студентска" в морската столица, собственост на Тони Димитров и Красимира Колева. Костадинов се намесва в спора по молба на Димитров, а Марешки - на страната на Колева.

Наемателят на мястото пък Асен Миланов, който поддържа успешна пицария там,  твърди, че е бил изнудван от аптекарския бос, който му казал, че оттук насетне ще му плаща наем в размер на 10 000 лева месечно, и го заплашил, че ще увреди имуществото му и ще затвори заведението. Систематичният натиск от страна на Марешки  довел до обвинението в изнудване.

Колева и Марешки са получили мярка за неотклонение "парична гаранция" - 20 000 лева за него, и 1000 лв за нея.

Предстои насрочване на делото и разглеждането му във Варненския окръжен съд.