XIV-ти международен майсторски клас на Райна Кабаиванска организира от 10 до 28 септември Нов български университет. Срокът за кандидатстване е 5 септември. Прослушването на кандидатите ще бъде на 10 септември, а на 28 септември най-добрите ще представят галаконцерт с оркестъра на Софийската опера и балет и със специалното участие на примата. Тази година обаче ще има и още един концерт – на 29 септември на Античния театър в Пловдив. 
За участие в майсторския клас могат да кандидатстват изпълнители с музикално образование до 32-годишна възраст. На показалите особено високи постижения, се присъждат стипендии за обучение при Райна Кабаиванска в Италия. Вече над 70 са младите оперни изпълнители – стипендианти на фонд “Райна Кабаиванска” на НБУ.
Майсторският клас на Райна Кабаиванска ще бъде част от събитията, посветени на юбилея на великата оперна дива. Юбилейната година на Кабаиванска е под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Кулминацията на събитията ще бъде благотворителният галаконцерт “Райна Кабаиванска представя звездите на операта” на 18 декември в зала 1 на НДК. Билетите вече се разпространяват в мрежата на Еventim. 
Подробна информация за майсторския клас се публикува на официалния уебсайт на Райна Кабаиванска - www.rainakabaivanska.net, от който кандидатите могат да се регистрират онлайн.