Ясен е съперникът на Кубрат Пулев за завръщането му на ринга на 17 октомври в Карлсруе - това е 41-годишният бразилец Джордж Ариас.

Ветеранът от Сао Пауло има 56 победи (42 с нокаут) и 13 загуби. Ариас е висок 181 см, шампион е на Бразилия и Южна Америка. Той се боксира за последно през юли, когато беше надигран по точки от братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи, в Англия.

През миналата година Ариас игра с друг боксьор на „Зауерланд” (отборът на българина) - Денис Бойцов, и отново отстъпи по точки. За последно е бил нокаутиран преди 10 години от Хуан Карлос Гомес - Черната пантера.

„Това е стартът на едно ново начало, обяви Кобрата. – Мачът с Кличко беше ценен урок за мен. Вече знам какво е необходимо да бъда световен шампион и няма да допускам отново същите грешки.”

Галавечерта с мача на Пулев трябваше да е в края на септември, но бе отложена заради контузии на боксьори на "Зауерланд". 

„Кубрат притежава много талант, но на моменти неговото его му пречи, коментира пък новият треньор на Кобрата - Ули Вегнер. – Няма да позволя това да се случи отново. Дадох му да разбере кой е шефът. Работихме върху защитата и той вече показва доста признаци на подобрение. Нямам съмнение, че Кубрат има способностите да се боксира с най-добрите.”