От 4 месеца тече разследването за корупция в "Автомобилна администрация". Това съобщи премиерът Бойко Борисов. Вчера бе арестуван за подкупи и фалшифициране на резултати от шофьорски изпити шефът на агенцията Цветелин Цветанов. Само го чакаха да му изтече отпуската, за да извършат операцията.

"Службите са подготвили стаите за изпитите така, че да може да бъде хваната измамата при провеждането. Няколко месеца наблюдаваме кабинета му, знаем всичките му шапки и каскети. Главният прокурор е този, който обвинява, всичко е задържано, а част от арестуваните вече говорят и свидетелстват и се надявам, че главният прокурор ще доведе нещата докрай", каза Борисов.

И заяви, че няма да пожали никого, коментирай факта, че шефът на ДАИ е член на ГЕРБ

Борисов разказа и за твърденията на независимият депутат Георги Кадиев, че той е подал сигнала.

"На парламентарен контрол Кадиев ми подаде едно листче и само го попитах това за ДАИ ли е. Като ми каза че е за тях казах изчакай малко, работим много активно. Вече не зная дали нещо аз съм направил или само те. Защо не го направиха като бяха на власт", обясни Борисов.

Малко преди това той се срещна с шефа на Европол Роб Уейнрайт. Уейнрайт заяви, че е впечатлен от напредъка, постигнат от България по отношение на контрабандата.

"Европол подкрепя усилията на България в борбата с организираната престъпност и корупцията. Днес бях впечатлен от напредъка, постигнат от България и особено в последната година в установяването на бюрото за борба срещу контрабандата. Резултатите вече се появяват. Радвам се, че Европол е допринесъл за борбата на България срещу организираната престъпност, трафика на хора и контрабандата на цигари, както и в други области", заяви Уейнрайт.

Той изтъкна, че има две области, които са особено важни за България в Евросъюза - борбата срещу тероризма и борбата срещу каналджийството.