"Доктор Сън" на Стивън Кинг, продължението на романа "Сиянието", ще се превърне и във филм. Книгата, станала бестселър след излизането си през 2013-а, ще бъде адаптирана за големия екран от Акива Голдсман, носител на Оскар за "Красив ум" и автор на сценариите на "Батман и Робин" и "Приложна магия".

Сюжетът на "Доктор Сън" следва Дани Торънс години след събитията в хотел „Панорама“, когато той вече страда от травма заради случилото се на него и семейството му. Торанс развива психическа връзка с 12-годишно момиче, което той трябва да спаси – след като детето е набелязано от група зли свръхестествени същества.

Стивън Кинг ще е изпълнителен продуцент на проекта, а режисьор все още предстои да бъде избран.

"Доктор Сън" е само една от няколкото адаптации по Краля на ужаса, върху които в момента се работи. По-късно тази година предстои премиерата на "Клетка", с Джон Кюсак и Самюел Джаксън. "То" и "Тъмната кула", с Идрис Елба и Матю Макконъхи, също са в процес на развитие.

Преди време Стивън Кинг призна, че не е почитател на "Сиянието" на Станли Кубрик. Пред "Ролинг Стоун" миналата година той нарече филма "женомразки" заради това, че представя Уенди Торънс като "пищящ парцал".

Площад Славейков