"Не е ли срамота госпожа Ирина Бокова да представлява България като неин основен кандидат за генерален секретар на ООН и в същото време целият ѝ живот да е свързан с ДС".

Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Той коментира и т. нар. "Панамски документи".

"Абсолютно съм убеден, че в офшорните компании има замесени и български политици. Въпрос на време е някога някъде да излезе името на някой от тях", подчерта Андреев.

Според него у нас офшорките не се правят, за да се оптимизират данъци и разходи, а за прикриване на произхода на парите и на собствениците. 

Заедно с Методи Андрееев в студиото на Нова телевизия бе и финансистът Кольо Парамов.

"Нашата голяма задача е да разкрием пред обществото мръсните пари, които са изнесени и изпрани", каза той.

Той разказа за стар случай, при който страната ни е получила важна информация от Швейцария, която в последствие е изчезнала.

"Докладите за швейцарски сметки на български граждани са откраднати. Става дума за информацията от т.нар. "швейцарски диск", съдържащ изтекли списъци с клиенти на швейцарски банки", посочи Парамов.

Според него през 2010 г. българия е получила информация за депозитите на 500 българи. 

"Дисковете дойдоха в България - в НАП и в министерството на финансите. До ден днешен обаче нищо не е направено по този въпрос. Нямаше разследване, не беше оповестено нито едно име. Имам информация, че тези дискове са откраднати", изтъкна Парамов.