Отговор на Бойко Борисов от официалния му профил във фейсбук във фен страница "Футболен Клуб ЦСКА" разбуни духовете днес. Там бе публикуван апел към запалянковците за обединение и стягане на редиците, тъй като БФС бави отговор ще допусне ли новото дружество ЦСКА 1948 София в новата Първа професионална лига.

Вчера бе тиражирана позиция на "запалянковци на ЦСКА", адресирана до всички държавни институции, в това число и до председателя на Министерски съвет. Там се изразява тревога, че решението се протака и увърта, а също така феновете уверяват, че старото дружество няма как да се оздрави. Бойко Борисов е призован да не отстъпва от обещанието, което е дал през месец май на среща с Борислав Михайлов - че ЦСКА се завърща в елита. 

„Посланието Ви стигна до мен, затова бих искал да Ви информирам. И днес съм разговарял с хората, които считам, че все още проявяват здрав разум. Смятам, че до сряда-четвъртък тази сага трябва да приключи. Аз ще изпълня ангажиментите, които съм поел и ЦСКА да е там, където му е мястото. Призовавам всички, които обичат ЦСКА, да положат усилия това да се случи, а не ежедневно да влизат в разпри."

Това е отговорът от официалния профил на Борисов под поста на "Футболен Клуб ЦСКА". При клик върху името на премиера, се отива точно в профила му във фейсбук.

А през следващата седмица трябва да заседава Изпълкомът на БФС и окончателно да се произнесе по внесените документи от представители на "червените". Те вече трябва да са разгледани от правната комисия на централата. Дни наред шефове на БФС и спортният министър Красен Кралев казват, че чакат внасянето на оздравителни планове за ПФК ЦСКА АД в съда. И произнасяне на съда.

Положението е сложно...