Георги Ганев

Няма да стане. Европейската централна банка нищо подобно не е споемнала. Никой не може да се придвижи към еврозоната освен Дания, но тя не иска, и никой не мже да я принуди. ЕК нищо подобно не сме чули да казва конкретно. Финансовите министри на 28-те старни членки също не са казали нещо.

Няма последен момент. Имаше някакво говорене, но все пак в ЕС едно нещо, което ние не можем да свикнем – в ЕС има правила и те се спазват. Никой не може да стане член на Еврозоната, ако не е прекарал поне две години в едно нещо, което се нарича ЕИРН 2.Дори и утре да влезем в ЕИР2, чак 2018 г България има време. Най-ранната възможна дата е 1 януари 2020 г.

Плюсовете са все още повече от минусите за България. Ние останахме единствената страна, която не е в еврозоната, но имаме валутен борд, и е силно свързана с еврото. В момента българският лев е евро – 51 евроцента. Ще има по-големи търговски потоци, туризъм и тн. 

По отношение на инфланцията води в най-тежкия случай, което не може да се забележи в макроикономическа гледна точка е закръгляне нагоре. Получава се краткосрочен ефект на малко по-високи цени, но този ефект изчезва след няколко месеца. Поне половин година ще има, когато всички търговци ще трябва да отразяват

Оксобено в краткосрочен план въобще няма да се отрази икономически на България, тъй като не виждамеи тгочно как ще стане раздялата на Великобритания с ЕС. В по-дългосрочен план български бизнеси, които имат работа с Великобритания, ще трябва да

Не е ясно как ще бъде договорено това в момента.

Големите опасности в България са по политическа линия – дали ЕС няма да залитне в някакви крайности, данъчната унификация, вдигането на данъците в България например.

По-добре е тези пари да отидат за нещо ценно, вместо да плащаме за един безмислен реактор. Нито един стопанин по света не би поръчал реактор, преди да е сключил договора за цялата. Лош стопанин е държавата. Това е тоталният минимум, България никога не се е надявала да е позле.

От този момент нататък ние наистина ги държим тези пари, и руснаците 

Беше само на трима депутати от СДС. Единствената, която изсдигна алтернативен кандидат, той не беше кандидатура на РБ. Парламентът просто е пхредпочел този човек пред мен. Такава комисия беше формирана. Имаше опит да бъде формираната такава комисия по-рано, тя се провали. Бяха нап Аз считам себе си за кандидатура на граджанските организации, подкрепена от РБ, а не обратното. Българският парламент очевидно прецени, че моите качества, съчетани с това, че съм гражданската кандидатура.