Нова регистрация

Решението на ръководството на България да смени кандидатурата за поста генерален секретар на ООН няма никаква връзка с Русия, заяви Мария Захарова, говорителката на Външното министерство в Москва, цитирана от ТАСС.

"Никакво отношение нямаме към това решение. Това е решение на българското ръководство. Много бих искала да се надявам, че това е суверенно решение. Но, суверенно ли е то или не суверенно, уточнете с българските власти", заяви Захарова през журналисти.

"Още щом се появиха някакви инсинуации на тема, че Москва е въвлечена в смяната на кандидата на България, ние незабавно и ясно изразихме позицията си: в подобни кулоарни или некулоарни игри - не участваме", подчерта тя.

"Опитите да се повлияе на страните при издигането на техен кандидат за поста генерален секретар на ООН са неприемливи, информациите в българската преса, че Русия може да подкрепи подобни действия са лъжа", заяви Мария Захарова на 11 септември, когато се появиха съобщения, че правителството готви смяната на Бокова с кандидатурата на Кристалина Георгиева.

Коментарът й бе в отговор на въпрос на ТАСС по повод на съобщенията в българските медии, че канцлерката Ангела Меркел била уговорила руския президент Владимир Путин да подкрепи като кандидат от България на поста генерален секретар на ООН Кристалина Георгиева вместо издигнатата по-рано от София Ирина Бокова.

Коментари

Sparkle horse's picture
Sparkle horse
Sparklehorse

Лъжливото овчарче

Каквото и казва Москва на външния свят чрез устата на нещастната Захарова, никой вече не вярва и думичка! Това е имиджът на Московията - световна суперсила в лъжата и фалшификациите.
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Айде стига с тая Сталинка

Боце раздуха парата с нея да не се забележи как по негово време, от 2010 до 2012 дългът към Белене скочи 10 пъти, поне според доклада на Теменужка П.ткова от април 2012.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.