Разменяните задочни реплики между кандидата на БСП за президент ген. Румен Радев и премиера Бойко Борисов започнаха да загрубяват.

Историята тръгна от думи на ген. Радев по адрес на кандидатата за държавен глава от ГЕРБ Цецка Цачева. Малко след официалната й номинация той заяви, че Цачева е "Бойко Борисов в пола и с очила".

 
Вчера, докато говореше пред зала "Арена Армеец" по време на откриването на кампанията на партията си, премиерът Борисов отвърна не по-любезно на претендента на БСП.
"Дали г-жа Цачева е Бойко Борисов в пола... Не съм си слагал пола, че да знам как изглеждам. Да си генерал в пола ми се вижда доста по-смешно...", заяви лидерът на ГЕРБ, защитавайки дамата, номинирана от него за поста  - Цачева.
 
Тази сутрин, след като не отиде в студиото на Нова тв за дебат с Цачева, ген. Радев се произнесе за репликата с полата от Хасково. Ето какво е казал той, цитиран от пресцентъра на БСП:
 „За мен няма значение опонентът насреща. Важно е доверието на българския народ. Не се притеснявам от никой“. На въпрос от журналисти, дали се чувства като „генерал в пола“, Радев заяви: „Казвайки това, генерал Борисов може би е имал в предвид друг случай - с кмета на Симитли“ (правописът е запазен).
 
Препратката е към случая, в който Методи Бачев - шеф на "Агромах", отправи обидни изказвания по адрес на премиера Бойко Борисов, уловени във видео, на което присъства и кметът на Симитли. Помните случая, нали?

Малко след това Радев коментира на профила си във Фейсбук защо не се е явил на дебата с Цачева.

"Във връзка с внушението, че не съм откликнал на покана за дебат в Здравей, България по Нова ТВ държа да уточня, че столът на кандидата на ГЕРБ стоя празен дълго време, а моите ангажименти за кампанията са планирани за седмици напред.

Срещите на живо с хората за мен са приоритет и няма да размествам графика си според „призовките“ на управляващата партия.

От новините разбирам , че вчера премиерът е употребил партийната трибуна за поредния си скеч. Не знам за какъв „генерал с пола“ говори генерал Борисов, но считам, че тона на предизборната кампания не бива да бъде принизяван до нивото на аферата Симитли", написа Радев.