Една прословута за българския спорт реплика се чуваше в редиците на "Лудогорец" след 0:6 срещу "Арсенал" в Шампионската лига  - "продължаваме напред".

Тимът ни явно не може да се мери с ПСЖ и с "артилеристите" за първите две места, но има шанс за третото, осигуряващо участие в Лига Европа напролет. "Орлите" и "Базел" имат по една точка, а предстои мач в София.

“Това беше много труден мач за нас, "Арсенал" е голяма класа, рече Марселиньо пред екипа на bTV. - Можехме да изравним и да бъдем по-спокойни, но пропуснахме. Докато "Арсенал" наказваше всяка наша грешка. Да, можеше и различно да се развие мачът, но класата си е класа. Голям отбор. Но ние трябва да вдигнем глави и да продължим. Най-важният ни двубой е с "Базел" в София. Трябва да победим, ако искаме и напролет да играем в Европа.”

Неговият съотборник Върджил Мисиджан каза следното:

“Арсенал" е много добър отбор и го показа. Мисля, че през първата част се представихме добре, имахме няколко положения и ако бяхме вкарали поне едно от тях, двубоят щеше да се развие различно. Вратарят Давид Оспина е много добър, не може да се сравнява с тези в България. Имах две ситуации, в които топката мина зад защитата, но той ме изпревари. "Арсенал" вкара всичките си положения. Чувството, което изпитах тук, не може да се опише. Да дойдем от България в Лондон и да играем на “Емиратс” - това е страхотно. Жалко, че не успяхме да си тръгнем с нещо. Мисля, че имаме сили да се преборим с "Базел" за третото място.”

Вратарят Владислав Стоянов бе малко по-критичен. Той каза, че "Арсенал" е можел да вкара и 12 гола. Също така изтъкна, че предвид нивото на българските отбори в Първа лига, не може да се очаква шампионът ни да се противопостави на тимове като "Арсенал".

"Класата оказа голямо значение, коментира треньорът Георги Дерменджиев. - Но ние направихме много грешки в подаванията и те бяха пресичани. Оттам се получаваха бързи атаки, с които не можахме да се справим. Получихме много голове, не мога обаче да виня футболистите. Тежка загуба, но има и такива мачове. И ние имахме ситуации, просто не се получи."

Той благодари на Арсен Венгер, който каза, че независимо от големия резултат, "Лудогорец" го е впечатлил в първите 45 минути.

"Нашият отбор е изключително силен. Една такава загуба не би създала негативизъм в отбора. Имаме шанс срещу "Базел" в София. Не сме се отказали от това, за което сме говорили - да вземем точки. Шансът остава", завърши оптимистично Дерменджиев.