„Моите съболезнования към близките на загиналите. Това е страшна трагедия и аз искам да стигнем до причините за този страшен инцидент. Ако има грешки, които се установят впоследствие, ние сме готови да понесем вина”.

Това заяви пред Нова тв управителят на "Булмаркет ДМ" Станко Станков - превозвачът, чийто влак с цистерни с пропан-бутан и полипропилен излезе от релсите и предизвика взрива в Хитрино, в който загинаха 7 души, десетки са ранени, от които 4-има са в много нежко състояние, а центърът на селото е изпепелен. 

Станков обаче категорично отрече версията, че машинистите на фирмата работили повече от допустимото. И заяви, че всички правила за безопасност по отношение на влака-убиец са били спазени в деня на трагедията.

„Не е вярно, категорично. Ние си спазваме работното време. Имаме автомобили, които ходят да прибират хората, когато им свършат часовете. Наели сме квартири по местата, там, където са основните ни точки за товарене и разтоварване”, каза управителят - „Моята бърза проверка, специално на този влак, не показа никакви нарушения, никакви отклонения от правилата. Работното време е спазено, инструктажът е направен, влакът е композиран правилно”.

Станко Станков потвърди, че една от основните версии на разследването на причините за трагедията е навлизане на влака в гара Хитрино с твърде висока скорост. Той заяви, че очаква експертите и разследващите да си свършат работата и да докажат всяко от твърденията си. Фирмата-превозвач е поканила и екип международни експерти, които да направят паралелно разследване, съобщи управителят на "Булмаркет ДМ".