Елин Топузаков е сменен като старши треньор на "Левски" след обаждане от Спас Русев на спортния директор на клуба Даниел Боримиров. Това разкри самият Боримиров на пресконференция, на която бе представен новият наставник Николай Митов.

"Снощи прочетох писания в медиите, че Елин Топузаков има намерение да напусне след мача в събота и трябваше да отреагираме. Така взехме решение да се разделим с Топузаков и да заложим на Николай Митов", така започна Боримиров, а малко по-късно добави: "Получих информация от медиите за желанието на Топузаков. Обади ми се г-н Спас Русев да ми каже. Имахме само една вечер за реакция. Не мога да кажа лоша дума за Елин Топузаков, но знаете, че на това поприще се искат резултати. Когато ги няма, се предприемат мерки. С Димитър Димитров и с Илиан Илиев имах само телефонни разговори. Треньорът е този, който задава облика на един отбор. Той е отговорен за това."

Изглежда, че бизнесменът Русев явно продължава да управлява на "Герена", независимо че изрази готовност да предаде акциите си и обяви, че си тръгва. Така той само потвърждава думите на своите наместници в клуба Диана Иванова (изпълнителен директор) и Красимир Иванов (финансов шеф).

Николай Митов е последният треньор на "Левски", победил ЦСКА за първенство. Това стана през пролетта на 2013 г.

Спортният директор и Митов благодариха на собственика на втородивизионния "Септември" Румен Чандъров, че е разрешил на специалиста да се завърне в родния си клуб.

"Г-н Чандъров преди всичко е левскар, благодаря му, че направи възможното Николай Митов да застане тук пред вас", каза Боримиров.

Договорът на Митов е за година и половина.

"Щастлив съм, че се върнах тук да водя "Левски". Това е моят роден клуб и аз съм му длъжник, започна Митов, който през 2013 г. едва не направи "сините" шампиони. - Искам да видя един печеливш отбор, който във всеки мач играе за победа. И който заема мястото, което му приляга, а то е първото. Казах на футболистите, че искам да ме убедят, че мястото им е в "Левски". Няма резерви. Щом са в тази съблекалня, значи са най-добрите."

Целта пред "Левски" сега е да заеме място, което да гарантира участие в турнира "Лига Европа", но докато има теоретична възможност, отборът ще се бори и за титлата, заявиха Митов и Боримиров.

Николай Митов подчерта, че не се страхува от слабата форма, която демонстрира любимият му отбор. След като се заел, значи е съгласен при тези условия. Той не съжалява, че е заменил топлото място като наставник на "Септември", който е първи във Втора лига, финансово обезпечен е и там всичко е спокойно.

"Левски е №1", подчерта Митов.

И отказа да отговори дали припознава ЦСКА-София като вечния съперник или като "друг" клуб. Той не отвърна и какво му е направило впечатление - добро и лошо, в трите срещи от началото на сезона.

"Гледах два от мачовете, не ме интересува какво е било. Каквото имам да кажа, ще го кажа на футболистите. Искам хора със самочувствие. На всеки ще бъде даден шанс. Не съм видял напрежение в съблекалнята, няма и да има такова", завърши Митов.