Мечка в щата Монтана, САЩ, бе снимана близо до пътя с лаптоп в устата си. 

Краткото видео предизвика бурни спорове в социалните мрежи, допитвания до експерти и дискусии за това защо на една черна мечка й е нужен преносим компютър.

Авторът на видеото Майк Потър обаче е убеден, че новата му познайница носи именно лаптоп.

"Когато монтирах видеото на другата сутрин, зумнах на 100 процента и се виждаше малко лого на него, както и светлосянка точно там, където един лаптоп се сгъва", обяснява той.

Сега е сезонът, в който мечките в Монтана излизат от хибернация и започват да търсят храна. Това включва плодове, риба, понякога дори трева, но не и лаптоп, обясняват специалисти по дивата природа.

"Трудно е да се каже дали наистина е това и видеото е много кратко. Гледали сме го няколко пъти и не сме сигурни", обяснява Стейси Курвил, местна биоложка.

Напълно е възможно мечката да е открила изгубен в гората лаптоп и да го разнася със себе си от любопитство. Или дори да е надушила "човешкото" и да е тръгнала по пътя към града, за да го върне. В социалните мрежи се спекулира и за други възможности - мечката да е оценила ползите от машината и да я носи за поправка и почистване, да е решила да се запише на курсове за програмист или просто да му се е порадвала, докато батерията се изтощи и сега да го е понесла към града, за да го зареди...

Каква е историята вероятно ще остане мистерия, но през това време може да поспекулирате и вие: