Имената на министрите в кабинета „Борисов 3“ ще станат известни чак след връчването на мандата на ГЕРБ от страна на президента Румен Радев. Държавният глава се очаква да направи това до края на седмицата.

Поименният състав ще е последният разговор, който ще проведем. Далеч сме от окончателното решение. Поименният състав и разпределение на ресори в бъдещия кабинет не е бил обект на днешната среща“, заяви Владислав Горанов след тричасова среща между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в централата на партията на Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

В момента целта била всяка дума и формулировка да бъде така оформена, за да не може никой да използва споразумението като индулгенция, обясни Горанов. Имената оставали за по-късно.

„Това ще стане в периода, когато е връчен мандатът, докато той се реализира“.

В споразумението между двете политически сили е записан механизъм за номиниране и отзоваване на министри. На този етап вицепремиерите ще са четирима на брой, като те ще ръководят и министерства.

„Дотогава се опитваме да направим един документ, който да не поражда никакви съмнения как във всяка една ситуация ще действат двамата партньори в парламента и изпълнителната власт. Вероятно през следващата седмица ще може да се води разговорът за имена и пропорции“.

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, на се обсъждани и квотни принципи.