"Аз ако бях на БСП, щях да внеса много вотове на недоверие. Това е работата на опозицията – кусури могат да се намерят на всяка една власт. Желанието им да коментират точно корупцията сигурно е защото са специалисти по темата. Но Крум Зарков може да говори за корупцията – има основание. Корнелия Нинова да говори за корупция е неприемливо."

Така финансовият министър Владислав Горанов коментира в студиото на Нова тв заявката от конгреса на БСП, че ще се иска вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" именно по тази тема, а не по някоя секторна политика. Министърът обясни, че лидерката на левицата не може да говори за това, защото "тя е участвала в приватизацията - така се твърди - че е участвала в приватизацията в полза на себе си". Горанов отказа всякаква конкретика - например в коя точно приватизация е участието й и в какво обвинява Нинова, но заяви, че е готов да предостави доказателства във всеки момент, защото тези неща се знаели. И каза как лидерката на левицата се е била снимала с вицепремиера в кабинета "Костов" Евгений Бакърджиев, а именно по това време е бил приватизационният процес. 

Финансовият министър не отрече, че държавата ни има проблем с корупцията, но заяви, че например административната реформа, която се провежда и цели ограничаването на сблъсъка с администрацията на обикновения човек от кабинета "Борисов 3", е стъпка в правилната посока. "Държавата днес е по-добре от вчера", констатира той. В ГЕРБ, когато имало съмнение, "ние се стремим да се изчистим", докато в левицата имало и сега депутати с обвинения, които си стоят в парламента, каза още представителят на властта.

По думите на Горанов не ГЕРБ, а БСП са поизнервени - защото не успели да яхнат вълната на Румен Радев, който спечели президентските избори, и да излязат победители в парламентарния вот.

"Чувстват се непълноценни оттогава - имат много народни представители, но са просто високодецибелна опозиция, а не особено ефективна", коментира министърът.

Относно журналистическото разследване на бТВ срещу здравния министър Николай Петров - за спечелена обществена поръчка от негови близки, докато е бил начело на Военномедицинската академия, Горанов каза:

"Всяка сянка на съмнение е неприемлива. Свещени крави в правителството няма, не можем нито като партия и като общество да си го позволим. Но не бива да бързаме да правим каквато и да е новина. Видяхме разследването, чули сме позицията на здравния министър. Той доста затяга редиците и затваря пробойни в системата - това може да е реакция на хора, които не искат той да продължи да бъде министър. Разследването е още една причина да се направи проверка. До две седмици би трябвало да се приключи."

Владислав Горанов заяви, че в ГЕРБ още не са коментирали законопроекта на депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид за "спиране на вторичното разграбване на активи на КТБ", както го наричат вносителите. 

"Законопроектът предстои да бъде обсъден в Народното събрание – в него има едни доста сложни правни конструкции, които ще бъдат коментирани, защото основни принципи на правото в него са поставени на изпитание. Ако зависи от мен – бих го подкрепил, ако това значи да се даде възможност, отчасти макар, справедливостта по казуса КТБ да възтържествува", каза Горанов.

Той заяви, че не знае кои политици са вземали пари от КТБ и не коментира защо прокуратурата не дава информация по писмото от Корнелия Нинова, подписано и от премиера Бойко Борисов. Горанов каза, че се знае кой е ходил при банкера Цветан Валилев, както и кои вложители са загубили пари, давайки пример с Кирил Добрев от БСП в първия случай и с Вежди Рашидов от ГЕРБ във втория. По думите му все пак наличието на срещи "нищо не значи". 

По темата "Бюджет 2018", който днес правителството ще обсъжда на свое заседание, министър Горанов коментира, че ръстът на икономиката дава възможност бюджетът да даде допълнителен ресурс за социални плащания. Причината за това е, че "обществото се успокои след банковата криза в мандата "Орешарски", това се отрази на потреблението и кредитирането, а оттам - на растежа. Темповете на растеж в реалния сектор дават възможност за повече средства и в други сектори."