Опит за другарски съд срещу депутата Красимир Янков е бил организиран на заседанието на парламенарната група на БСП във вторник, научи Клуб Z. Поводът е участието на избраника в предаване на бТВ в понеделник, когато заяви, че всички участници в приватизацията трябва да напуснат политиката и че „Корнелия Нинова е изпълнявала политическата програма на дясно правителство с премиер Иван Костов”. Той каза още, че категорично отхвърля той и  другите членове на БСП "да носим отговорност за един период, в който политиката е дясна и не се изпълнява от членове на БСП - партията не е грешила през този период”.

На сбирката на групата във вторник е бил и организационният секретар и бивш депутат Кирил Добрев. Самата лидерка на партията Корнелия Нинова, която е атакувана от ГЕРБ заради приватизацията на "Техноимпекс", е изразила недоволство от поведението на Янков. По време на заседанието са се чули различни мнения - от това, че поведението на Янков руши имиджа на БСП и лидерката и трябва да се помисли дали подобни прояви трябва да се толерират, през това, че не може различното мнение да се санкционира всеки път и на всяка цена. 

Един от хората, които са се противопоставили на опита да се правят намеци за изключване на Янков от парламентарната група, бил депутатът Румен Гечев. Той обаче бързо станал обект на атака от Добрев, който дори извадил негово изказване във времето, когато бе видецпремиер в кабинета "Виденов", в което защитава пристъпването към незабавна приватизация. Според депутати, присъствали на събранието на ПГ, скандалът между двамата е бил запомнящ се. На свой ред Гечев припомнил, че когато има опити да се тушира всякакво различно мнение, се стига до ситуации, в които "всички дружно гласуваха назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС". 

Резултатът от скандала е, че Янков не е "разжалван", а групата все пак решила да излезе със защитна декларация за лидерката си Нинова. Според депутати идеята била на Крум Зарков от партийното ръководство. 

Декларацията бе разпространена днес от пресцентъра на партията. В нея не се споменават имена, но се казва, че "БСП за България" "остро осъжда опитите председателят на групата да бъде оклеветен чрез непрекъснатото внушаване на манипулирана информация". И ако такова поведение не е изненада, когато идва от политическия опонент - тоест ГЕРБ, то не може това да се случва отвътре.

"ПГ на "БСП за България" твърдо стои зад председателя си. Всяко мнение, изразено пред медиите, но не и пред групата, постига само едно - руши авторитета и пречи на групата да заяви ясно своята опозиционност и алтернатива. Разграничаваме се от подобно поведение. То не изразява нито политиките ни, нито разбирането ни за политика", пише в позицията.

Красимир Янков бе сред хората, които подкрепиха Корнелия Нинова за лидер в битката й срещу бившия председател Михаил Миков. Когато оглави партията обаче, през лятото на 2017-а, Нинова го извади от Изпълнителното бюро, заедно с още няколко депутати. Други обаче останаха в Бюрото - като Стефан Данаилов, Валери Жаблянов и Драгомир Стойнев, например. Още тогава Янков отдаде рокадата на "лично отношение" срещу него.