ЦСКА-София спечели с 1:0 срещу "Локомотив" (Пловдив) като гост в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Кирил Десподов реши сблъсъка с попадение от пряк свободен удар в 57-ата минута. Головете от фаул - все красиви и ефиктни, вече са специалитет на национала.

"Червените" бяха по-добри в двубой, в който чистите голови ситуации не бяха много на стадиона в парк "Лаута". С трите точки те събраха 32 и се изравниха с "Лудогорец", а "Левски" има 31 т., но и двата тима играят в неделя. "Сините" приемат "Ботев" (Пловдив), а шампионите гостуват на "Етър".

Треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро отново заложи в титулярния състав на 18-годишния Валентин Антов и той отново се представи добре.

Първата по-добра възможност за откриване на резултата пропусна Мауридес в 21-ата минута. Бразилецът засече топката с глава в аут при центриране отдясно на атаката. Малко след това таранът получи още един шанс, но ситуацията бе по-трудна. В края на полувремето Станислав Манолев стреля добре, но вратарят Мартин Луков показа класа и изби.

Локо получи най-добрия си шанс в 48-ата, когато Анте Аралица се откъсна отдясно и шутира, но Витаутас Черниаускас не му позволи да вкара.

Така гостите поведоха в 57-ата след нарушение на Димитър Илиев срещу Кристиян Малинов пред наказателното поле.

След това "Локомотив" натисна, но стигна само до опасни центрирания. В 86-ата Али Соу можеше да направи 2:0, но подходи доста лежерно и не успя да преодолее Луков. И това стигна обаче на ЦСКА-София да спечели.