Това не е шега. Ролите се размениха. Мая Манолова, доскоро заместник-председател на парламента, едно от най-недолюбваните от протестиращите срещу кабинета "Орешарски" лица, излиза на... протест срещу кабинета "Близнашки".

В ефира на Нова тв бившата червена депутатка грабна червен мегафон, облепен с тиксо и обяви, че инициира поход срещу настоящото правителство в родния си Кюстендил.

„След като протестиращите влязоха във властта и правят всичко, срещу което протестираха, се налага ние да излезем на улицата. Предупредихме премиера Георги Близнашки, който беше активен протестиращ, да престане със служебната метла, да престане да уволнява доказани специалисти и да реставрира кадри на ГЕРБ. Той не се вслуша в нашия призив”, обясни мотивите за акцията социалистката.

Протестът се организирал в Кюстендил заради бившият вече директор на регионалното управление по горите Васил Пуров. Наскоро той бе освободен от поста като според Манолова е бил принуден да напусне.

"Очакваме да се съберат много кюстендилци – хора, свързани с горския сектор и граждани, които ще протестират срещу това уволнение. Инж. Васил Пуров не е свързан с БСП, нито е бил предлаган от партията", посочи бившата зам.-шефка на Народното събрание.

Тя припомни, че това не е първото уволнение на кабинета "Близнашки", след като бяха освободени шефът на Областното пътно управление – инж. Драгомир Гочев и инж. Христо Васев от ДНСК. Подготвяло се и уволнението на шефката на Регионалния инспекторат по образованието.

"Малко е необичайно изпращането на Александър Методиев в Кюстендил, тъй като той е от Самоков, затова и гражданите предполагат, че може би ще бъдат правени опити за нечестни изборни практики", каза още Манолова по повод факта, че ДПС постави бат Сали като водач на листата си в Кюстендил.

Тя изрази надежда, че служебният министър на вътрешните работи ще изпълни многобройните си закани за това, че ще се разправи с търговията на гласове.

"Всички сме граждани и когато властта, независимо каква е тя, върши безобразия, ние сме длъжни да й се противопоставим. Има много енергия в хората и освен срещу политическите уволнения, те ще скочат и срещу повишаването на цената на тока. Гражданското общество е будно", привидя се като част от него Манолова.