Любослав Пенев най-вероятно ще бъде представен в петък като нов старши-треньор на ЦСКА-София. По-рано днес стана ясно, че "червените" се разделят с Нестор Ел Маестро - десет дни преди подновяване на шампионата в Първа лига.

Вечерта официалният сайт на клуба заяви, че в петък от 12 часа ще бъде дадена пресконференция на ст. "Българска армия". Нищо повече не се казва в информацията.

Пенев вече се е разбрал по личните си условия със собственика на клуба Гриша Ганчев. Двамата се познават отлично от "Литекс" - бившият №9 водеше "оранжевите" през 2010-2011 г., а след това и през 2016-а. Той има два периода и начело на ЦСКА - 2009-2010 г. и 2015 г.

През миналата година Пенев беше кандидат за президент на БФС срещу Борислав Михайлов на изборния конгрес на централата, след това не е заемал никакви постове. Желанието му да свали Боби от власт и кампанията бяха причината "Валенсия" да го освободи от втория си отбор в късната есен на 2017-а.

Каква е причината за изненадващата смяна на сърбина с британски паспорт и сменено име (два пъти) Нестор Ел Маестро? 

По информация на Клуб Z водещи играчи на ЦСКА-София, най-вече българи, се разбунтували от методите на младия треньор. Назначеният наскоро за консултант Люпко Петрович също е повлиял на Ганчев да вземе решението, тъй като не е бил впечатлен от работата на своя сънародник. Отборът беше на дълга зимна подготовка в Испания, а в момента е в почивка и подновява тренировки в петък.

Вече са уточнени и детайли по раздялата с Ел Маестро и се очаква в следващите часове ЦСКА-София да оповести промяната.

Любопитно е, че денят в който Пенев се завръща на "Българска армия", не е щастлив за неговия опонент от миналата година Борислав Михайлов, който остана извън изпълкома на УЕФА на конгреса в Рим.