Служители на общинската администрация в столичния район "Слатина" днес успешно стъпиха на терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. В предишните дни инспекторите не успяха за извършат проверка за постройките по нея - чардаци, сайна, барбекю и др., защото не могли да открият Георгиев у дома. Самият той е в отпуск заради проверката, обявена и от прокуратурата. Днес обаче е осигурил достъп.

Става дума за терасата от над 180 кв. м, заради която шефът на антикорупционната комисия стана част от сагата "Апартаментгейт". Имотът не е деклариран от Георгиев, той самият твърди, че не е негов, а е "общи части", но според документи, показани от бТВ, фигурира в ипотеката за жилището. Впоследствие се оказа, че още от 2012 г. общината се опитва да провери какво е достроено на терасата още при предишния собственик на апартамента, но инспекторите не са били допускани. 

За нови обекти на покрива - тераса, няма издавани строителни документи и съгласуване. Сега администрацията на "Слатина" иска да направи нова проверка, а ако има незаконни пристройки, то те ще трябва да бъдат съборени от собственика в срок от 1 месец. 

Вътрешният министър Младен Маринов обяви днес пред Нова тв, че ако се наложи и има отказ от осигуряване на достъп на общинските инспектори, то полицията може да помогне. 

Попитан дали би съдействал да се влезе на проверка в жилището на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Маринов заяви:

"Ако поискат от нас съдействие, ние ще съдействаме на всеки компетентен държавен орган."

Това обаче не се наложи.