Ако рекламите на Българския национален съюз – НД (БНС-НД) не са ви застигнали досега във фейсбук, имайте още малко търпение. От няколко дни едно усмихнато четиричленно семейство се появява като спонсорирана връзка на стените на част от българите.

Белите зъби на русата майка, тъмнокосия баща и двете дългокоси деца са най-впечатляващото нещо на страницата на БНС-НД, която, разбира се, призовава да гласувате с техния номер в интегралната бюлетина.

Същото усмихнато семейство се появява и на листовки на партията, които се разпространяват из софийските улици.

Вероятно това са сипматизанти на партията на Боян Расате, може да предположи някой. Наш читател обаче ни изпрати връзка към страница на стоматологична клиника в град Кокуитлъм, Британска Колумбия в Канада. Д-р Соня Толусо очаква пациенти на хиляди километри от тук със снимката на същото щастливо и усмихнато семейство.

На сайта на канадската стоматоложка има още едно щастливо и усмихнато семейство. Напишете happy family в търсачката Google и в първите резултати ще видите това и още десетки подобни щастливи и усмихнати семейства.

Тези снимки може да отриете на сайтове за семейни консултации, за здравословно хранене и разбира се – за стоматологични услуги по цял свят. Произходът на подобни снимки е един и същ – това са т.нар. image banks, откъдето медии и рекламни агенции ползват платено или безплатно предварително готови снимки.

Това са направили и в щаба на БНС – НД вместо да снимат свои симпатизанти.