Изпращали ли сте скоро писмо? Истинско, в плик, не някой бърз имейл. А картичка? Tози позабравен вид комуникация е показан по един доста интересен начин от художничката Лорейн Луутс от Кейп Таун. Проектът ѝ "Пощенски картички за мравки" е колекция от миниатюрни рисунки с послания за всеки ден от годината. Рисунките са не по-големи от монета, понякога дори и по-малки. Лорейн Луутс рисува по една всеки ден от началото на 2013 година. Идеята ѝ дошла след като получила случайно писмо, изгубено от пощите преди много години Когато отворила плика, вътре имало малка картичка, на която пишело "Просто исках да ти кажа "здравей".

 

Лорейн рисува с моливи, водни бои и много тънки четки, с които придава изключителната детайлност на миниатюрите. След като прави изложба в Кейп Таун през 2013 година, тя дори успява да превърне миникартичките в бизнес. На гърба на всяка рисунка тя добавя лично послание, избрано от клиентите ѝ. Художничката споделя, че не е очаквала такъв успех и е затрупана с поръчки.

"Радвам се, че хората искат да си кажат по някоя добра и могат да го направят и с моите картички. Всеки ден е уникален и има свое собствено скрито послание. Просто излезте и го кажете на някого", казва Лорейн.