Договорът за разпределение на парите от тв права на отборите от Първа лига е подписан от всички клубове, така скоро те ще получат първите траншове дни преди старта на новия сезон.

Това обяви БФС в официално съобщение. То идва в опровержение на думи на боса на "Славия" и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов, който заяви по-рано днес, че ЦСКА-София не е подписал. Така нито един клуб нямало да види пари, а някои разчитали много на средствата, осигурени от Кирил Домусчиев.

Именно заради конфликт на интереси ЦСКА-София внесе жалба в БФС с желание за промяна при носителя на правата. Това не се случи, но среща при премиера Бойко Борисов по-рано тази седмица явно е умилостивила Гриша Ганчев.

Мачовете продължават да се излъчват по каналите на "Диема Спорт", които са част от портфолиото на Нова телевизия - придобита наскоро от Кирил Домусчиев, едновременно член на ИК на БФС, притежател на тв правата и собственик на "Лудогорец". 

Ето какво гласи съобщението на БФС:

"Българският футболен съюз уведомява спортната общественост, че споразумението за разпределяне на приходите по договора за телевизионни права вече е подписано от всички клубове, представители на Първа професионална лига. Като следствие от това 14-те клуба в най-кратки срокове ще получат първите траншове по договора, касаещ стартиращия в петък нов състезателен сезон.

Ръководството на БФС използва случая отново да пожелае успех на участниците в професионалния ни футбол и в европейските турнири. Вярваме, че с активните си действия съюзът за пореден път потвърди ролята си на обективен и добронамерен партньор на всички свои членове."

Междувременно утре БФС ще представи нов генерален спонсор на Първа лига, която ще има и ново име. Това ще стане в централата до резиденция "Бояна" по обед.