Организираната престъпност вече не си решава проблемите с убийства. Това зааяив вътрешният министър Младен Маринов пред Канал 3. Той изтъкна, че разкриваемостта на убийствата през миналата година е 95%, а броят на предварително планираните намалява.

Според Маринов в малките населени места ситуацията с битовата престъпност е овладяна и където има престъпления, те се разкриват бързо. Попитан дали държавата трябва да даде пари за общинска полиция, Маринов уточни, че трябва да се направи анализ дали да се насочват средства към една такава нова структура или към частите на националната полиция. Според него жандармерията е много ефективно звено.

Маринов каза, че 1 лв. на час за нощен труд е добро начало, тъй като сега е 20 ст. Той обясни, че за това ще трябват 25 млн. лв. и това може да се реши с новия бюджет. Той коментира и разследваният срещу представители на властта.

"Каквото се получи като сигнал, се проверява и се работи с прокуратурата. Премиерът дори не иска информация в хода на проверките", каза още Младен Маринов.