На 6 август т.г. Клуб Z обяви конкурс за „красива“ снимка на най-грозните графити, които замърсяват градската среда около нас. Надпреварата е част от инициативата ни „ИZчистване“, която започнахме в началото на месеца за заличаване на оскърбителните драсканици по стените и насърчаване на уличното изкуство.

Както и очаквахме конкурсът се оказа желано предизвикателство за нашите читатели и в редакцията пристигнаха десетки снимки. Компетентно жури от журналисти, водени от фоторедактора на Клуб Z Веселин Боришев, отся най-добрите от тях. В конкурса се включиха със свои снимки жители на София, Благоевград, Бургас, Варна, Перник, Пловдив и Стара Загора. Най-възрастният участник в надпреварата бе на 72 г., а най-младата претендентка едва на 14 г.

А ето и кои бяха отличените:

Първа награда – две книги на една от най-продаваните съвременни български писателки Здравка Евтимова от издателство "Лексикон"отива при ТАНЯ СЛАВОВА от ПЛОВДИВ, за снимката ѝ от ул. „4-ти януари“ 32А, чиито безспорни художествени качества няма как да бъдат отречени.

Втора награда – 3-месечен абонамент за сп. „Клуб Z“ печели МАЛИНА ИВАНОВА от СОФИЯ, за снимката ѝ от ул. "Алабин". Освен с чудесния кадър Малина ни зареди и с много ентусиазъм, тъй като е само на 14-години, но вече има отношение към градската среда и чудесно се справя с понятия като „грозно“, „красиво“, „изкуство“ и „кич“.

След дълго обсъждане журито реши, че трябва да даде още една поощрителна награда.

Поощрителна награда – най-новият брой на сп. „Клуб Z“, отива при КАЛОЯН АСЕНОВ от БУРГАС за неговата снимка „с намигване“ от стената на тоалетна край централния плаж на бургаския кв. „Сарафово“.

Честито на победителите – напишете ни адреса си на имейл office@clubz.bg или clubz@clubz.bg, за да ви изпратим наградите.

Очаквайте утре и резултатите от конкурса ни за най-красиви графити.