Балотаж ще има и във втория по големина град в България - Пловдив. Единственото ясно обаче е, че като водещ в него ще влезе кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров. Кой ще е съперникът му се оказа под въпрос. 

Данните от екзитпол след края на изборния ден показаха, че опонент на Димитров ще е Дани Каназирева („Съюз за Пловдив”). А кандидатът на националистите Славчо Атанасов оставаше трети.

При постъпването на данни от паралелно преброяване обаче, представени от "Галъп" пред БНТ, се оказа, че балотажът може би ще е все пак според предварителните прогнози - а именно Димитров - Атанасов.

Към 0,00 часа при 70 на сто паралелно преброяване от "Алфа Рисърч" потвърдиха, че все пак на балотаж отива Атанасов, а не Каназирева.

По-рано през деня според екзит пола на "Алфа рисърч" Димитров взимаше 33,5%, Каназирева - 20,8%, Славчо Атанасов - 15%. А според екзит пола на "Тренд" Здравко Димитров събираше 34,8% от гласовете, а втората Каназирева от „Съюз за Пловдив” – с 17,2%.

Пред бТВ Каназирева каза, че все още не смее да се радва, защото предстои броенето на бюлетините, а там, по думите ѝ, се случват неприятните изненади.

Славчо Атанасов пък призова да се изчакат резултатите, защото и през 2015 г. социологията е давала голяма преднина на Иван Тотев, но в крайна сметка тя се е оказала с под половин процент.

Ето и първи данни как ще изглежда Общинският съвет в Пловдив:

ГЕРБ - 29%

"Съюз за Пловдив" -19,2%

БСП -11,4%

НФСБ-ВМРО -10,3%

Кауза Пловдив - 8,2%

Други - 21,9%