Вероятността в Израел да бъдат произведени третите подред парламентарни избори за по-малко от една година, става все по-голяма, след като снощи се състояха поредните безплодни преговори между премиера Бенямин Нетаняху и основния му опонент Бени Ганц, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

На срещата не бе постигнат никакъв пробив.

Нито Нетаняху, нито Ганц разполага с нужното мнозинство, за да състави коалиционно правителство. Балансьорът в сегашната политическа ситуация в Израел Авигдор Либерман отказва да подкрепи когото и да било от двамата, за да му осигури нужното мнозинство в 120-местния парламент, и вместо това ги призова да се включат в кабинет на националното единство като начин за излизане от кризата.

Ганц и Нетаняху обаче отказват да отстъпят от условията си за постигане на подобно споразумение.

Днес в полунощ изтича крайният срок, в който Ганц трябва да състави правителство, след като получи мандат за това от президента Реувен Ривлин. В случай че Ганц не успее, тогава Израел ще навлезе в последния 21-дневен срок, в който някой кандидат за премиер да успее да събере нужното мнозинство и да състави правителство. Ако и тогава няма резултат, ще бъдат произведени нови избори.