Помощник треньорът на „Етър“ (Велико Търново) Тодор Колев ще бъде временно отстранен от поста си, а капитанът на „виолетовите“ Иван Стоянов - глобен, научи сайтът „Болярски новини“ от свои източници.  

От ръководството на футболния клуб все още не са дали официално становище за наказанията, които ще бъдат наложени на участниците във вчерашния инцидент, при който, по време на тренировка, се стигна до размяна на удари между Колев и Стоянов.

Тренировката във вторник е била за тези футболисти, които не играха в мача с „Ботев” (Пловдив), загубен предишния ден с 0:2, или влязоха за кратко като резерви. Инцидентът е провокиран по време на двустранна игра, в която често се е включвал Колев, независимо че хора от ръководството са му правили забележка за това.

Самият той е избухлив и често изпускал нервите си към играчи, коментират запознати със ситуацията, твърди „Болярски новини“. Като капитан на отбора Стоянов опитал да защити съотборниците си и така се стигнало до боя. Иначе двамата били приятели и съотборници от престоя им в „Лудогорец“ и националния отбор. В „Етър” са заедно от януари 2017 г.

Свидетели на инцидента, случил се на терените на спортното училище, стават не само футболистите от мъжкия състав, но и деца от школата на клуба. След мелето Стоянов е потърсил помощ облян в кръв. На същата тренировка е имало още „прехвърчане на искри“, в които са участвали и други играчи като Здравко Илиев и Ерол Дост.

Случаят е показателен и за нажежената обстановка в отбора, който напоследък не успява да радва феновете си заради слаби резултати и то срещу преки конкуренти в класирането. Повечето фенове открито негодуват и срещу треньора Росен Кирилов, който разполага с прилична селекция, но тимът губи облика си, изграден при предшественика му Красимир Балъков.

Със сигурност повлиява и оттеглянето на основния благодетел Александър Нанков.