По покана на партийната организация в Полски Тръмбеш председателят на БСП Корнелия Нинова участва в отбелязването на 100-годишнината от основаването на организацията. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. Тя поздрави членовете на БСП с успеха на местните избори и им пожела здраве и сили да продължават все така.

"Вие сте една от най-силните ни организации. А избраният за пети мандат Георги Чакъров - емблематичен кмет за БСП. Хората ви вярват, защото работите за тяхното добруване", заяви Нинова. "Нека почитаме всички преди нас, които са дали сили, енергия, а някои и живота си за каузата", каза още тя.

По думите ѝ тези 100 години партията е имала и успехи, и трудни моменти. Била е изправяна пред изпитания. Според Нинова това, което я е поставяло винаги на верния път, е мъдростта и честността на членовете и симпатизантите.

"Така е и днес, когато постоянно сме атакувани от провокации и стоим пред предизвикателства. Знайте, че вие сте силата на партията. Вие и никой друг може да чертае бъдещето й", подчерта лидерът на левицата.

Тя продължи, че през последния месец БСП е обвинявана в най-грозното нещо в политиката - задкулисни договорки с ГЕРБ.

"Всичките ни усилия през последните три години да посочим пагубното управление на Борисов и да дадем алтернатива се пренебрегват с лъжи и манипулации. Били сме се договорили с Борисов за субсидията. Защо ни били подкрепили? Ами питайте ги тях защо са си променили позицията, защо питате нас? Нашата е ясна и официална от самото начало: един лев държавна субсидия и финансиране от бизнеса означава икономически интереси да диктуват политиката", обясни Нинова.

Тя припомни, че от левицата са се обърнали към европейските институции и са получили подкрепа.

"Внесохме официално предложение и толкоз. Постоянно се внушава, че партията е разцепена. Нека първо да видим кой е партията. Аз не съм, Националният съвет не е, вие сте партията. Вие разцепени ли сте?”, попита Нинова и получи отговор от присъстващите "не". "Спорим в Националния съвет. За какво? Да сте чули да спорим за плоския данък или за преизчисляване на пенсиите - не. Спорим кой да води бащина дружина. Е, и краят на този спор се вижда. Вие ще го решите съвсем скоро. Всеки от вас ще гласува за избор на председател и който и да е, той ще води партията. Колкото по-силни стават атаките към нас, толкова повече вярвам, че сме на прав път. Важно е да не губите вяра и да бъдете смели", каза още председателят на БСП.