"Арсенал" отмени днешната пресконференция на временния си треньор Фреди Люнгберг. Брифингът е пренасрочен за петък.

Според британските медии това е знак, че лондончани се приближават до Микел Артета, помощник на Пеп Гуардиола в "Манчестър Сити" и бивш играч на клуба.

"Топчиите" и "гражданите" водят преговори и според "Дейли Мейл" шампионът на Англия иска 2 милиона паунда, за да освободи Артета от функциите му.

"Манчестър Сити" се оплака от "подмолно" и "неуважително" отношение от страна на съперника си от Северен Лондон, но все пак няма да му прави пречки, стига да получи желаното.

"Артилеристите" бяха набелязали испанеца още при освобождаването на Унай Емери, но първоначално удариха на камък и се решиха да дадат поста на Люнгберг, докато си осигурят постоянен наставник.

Явно представянето на отбора срещу "Манчестър Сити" (0:3) е накарало клубните босове да бъдат по-настоятелни. В понеделник двама директори от "Емиратс" бяха заснети да напускат по късна доба манчестърския дом на Артета.

Той беше до Пеп Гуардиола снощи за мача на "Сити" срещу "Оксфорд" (3:1) за Купата на Лигата. След двубоя каталунецът отказа да отговаря на въпроси за бъдещето на асистента си.

Според "Дейли Мейл" Артета вече е казал "да" за 3,5-годишен договор и заплата от 5 милиона паунда годишно. Той е комуникирал и с Джош Кронке, синът на американския собственик Стан Кронке.

Брифингът на Люнгберг бе рутинен - преди съботния мач срещу "Евертън" от Висшата лига. Надеждите на феновете на "Арсенал" са още в този мач отборът да бъде воден от 37-годишния Микел Артета.