След като главният прокурор Иван Гешев се отметна днес от уговорката си за среща лидера на БСП Корнелия Нинова по кризата в Перник с мотива, че темата не трябва да се политизира, Нинова все пак проведе среща в града - с актива. А от нея излезе следния призив: "Членовете на БСП да се включат в протестите". В същото време обаче местни медии спекулират, че самият кмет, бивш депутат на левицата и избран от нейната листа на балотажа през ноември - Светослав Владимиров, се разграничава от действията на ръководството на партията. Социалистите обаче отричат да яхат протеста на перничани, които са на воден режим от ноември м.г.

"Членовете на БСП да се включат в протестите. БСП прави това, което трябва да върши една опозиция. Корнелия Нинова е поела конкретен ангажимент. В качеството си на общински лидер, призовавам членовете на БСП да не се притесняват. Нека да излезем и да си отстояваме правата", цитиран е от партийния пресцентър днес общинският председател на БСП-Перник Кирил Леонов. 

"Манипулацията и внушенията, че БСП яха протеста, че този вот на недоверие не е необходим- изразяват само едно: страх и притеснение от създалата се ситуация и опит да се потушава напрежението. Благодаря на общинската и областната организация на БСП и на общинските съветници за подкрепата им в усилията ни да търсим политическа и наказателна отговорност от виновните за това състояние", заявява и самата Нинова.

Факт, при днешното й посещение в Перник, тя не се срещна и с кмета Владимиров. Самият той за втори път призовава да не се политизират проблемите в Перник, но без да назовава имена.

"Не съм получил покана. Всеки е добре дошъл да помогне, но никой не е добре дошъл да извлича някакъв политически дивидент. Не визирам определен политик, казвам го принципно", заяви пред бТВ градоначалникът.