Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че споделя мотивите, с които президентът Румен Радев обяви, че сваля доверието си от правителството.

"Споделяме напълно мотивите, с които президента каза, че сваля доверие от правителството на Бойко Борисов. Това бяха мотивите ни за вота на недоверие само преди една седмица. Факт е, че правителството превърна България в сметището на Европа и на света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и че стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа. Споделяме тези мотиви на президента. Смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България. Грижат се за собственото си оцеляване, но това се превръща в агония за държавата и българския народ. Колкото повече остават на власт, толкова повече ни гарантират кризи и липса на развитие на перспектива, затова неща всички, които искат променя да се обединим и да поискаме тази промяна".

Това каза Нинова. Тя допълни, че не предвижда бунтове, но ако хората искат да излязат на протести са свободно да го направят.

"Живеем в демокрация и всеки е свободен да изразява мнението си", каза още Нинова.

Според нея правителството е в ситуация на оцеляване и не може да гарантира просперитет или перспектива. Тя изтъкна, че отдавна има напрежение между институциите. Нинова отрече да има сделка между БСП, ДПС и президента срещу ГЕРБ.

"Всеки от нас е с различен политически профил, платформа. Ако намеквате за някаква договорка също не сме участвали в такава. Съвсем нормално е общите проблеми в държавата да ги назоваваме", обясни Нинова.

Според нея президентът посочва проблемите от първия ден на мандата си и е последователен.

От думите на Нинова стана ясно, че според нея ако на следващите избори има машинно гласуване това ще постави под съмнение изборните резултати на ГЕРБ и тази партия може и да не бъде първа политическа сила.

"Преди предсрочните избори задача номер едно е да въведем машинното гласуване о тогава народът да избере по своя воля, когото иска", каза Нинова.