Анна Стойкова от ГЕРБ - съветник в Столичния общински съвет - е заразена с коронавирус и в момента се лекува във ВМА.

СОС и комисиите към него спират работа поне до 29 март, обяви председателят Елен Герджиков във фейсбук.

"Ако възникне неотложност от вземане на решения, свързани с мерки, които са в компетентността на СОС, ще свикам председателски съвет, на който да обсъдим възможностите да заседаваме при спазване на изискванията за безопасно събиране на повече хора", допълва Герджиков.

Председателят призовава да не се ползва ситуацията за "политически дивиденти и партиен маркетинг", нещо, в което управляващите обвиняват опозицията постоянно през последните седмици.

В профила си във фейсбук Стойкова разкри, че тя е заразената от коронавирус - самият Герджиков не разкри това в изявлението си по-рано. Съветничката благодари на екипа от ВМА, отбелязва, че вече се чувства по-добре и очаква скоро да се оправи, и призова гражданите да спазват мерките и да си стоят вкъщи.

Клуб Z установи, че останалите общински съветници не са поставени под карантина, въпреки че са били в контакт със Стойкова последно на 12 март - преди по-малко от 14 дни, което е обичайният максимален инкубационен период на болестта. Под фейсбук поста на Герджиков Методи Лалов от ДБ се възмути, че съветниците не са информирани лично. Герджиков го увери, че е дал информацията веднага щом я е получил и че ще осигури информиране с есемес за всички 61 общински съветници.