Само 6-има новозаразени с COVID-19 са установени за последните 24 часа, съобщи Националният оперативен щаб в 8 ч. тази сутрин. Жертви за последното денонощие няма.

Продължава трендът излекуваните да са повече от заразените - те са 22-ма за денонощието. Това прави 862-ма излекувани от 2433-ма заразени досега.

"На седмична база излекуваните надвишават заразените", обяви доц. Димо Димов.

Един от заразените е лекар, добави той. 3 от новите случаи са в София, и по един - в Благоевград, Пловдив и Пазарджик. Важно е да се отбележи, че обикновено през уикенда има по-малко заразени, защото се правят по-малко тестове. Колко са тестовете за отминалото денонощие Димов не съобщи.

От заразените 235-има са в болница, 20 - в интензивно отделение.

Димов каза още, че на Балканите ситуацията е особено позитивна, като в 5 държави няма нито един смъртен случай за последното денонощие. В сравнение с нас и съседите ни, броят починали на един милион продължава да расте в най-силно ударените държави - Белгия, Испания, Великобритания, САЩ, и пр.

"България неведнъж се е справяла със среиозни предизвикателства. До момента ние показваме, че можем да се справим", отбеляза той.