"Наполи" е новият носител на купата на Италия с победа на финала в Рим с 4:2 срещу "Ювентус" след дузпи (0:0 в редовното време).

Южняците спечелиха трофея за шести път и за първи от шест години насам.

При 11-метровите удари Дибала и Данило пропуснаха за Юве още при първите два опита, а всички от "Наполи" се разписаха - Инсиние, Политано, Максимович и Милик. За торинци успяха да вкарат само Бонучи и Рамзи.

"Наполи" беше по-добрият отбор и можеше да спечели още в 90-те минути.

В 24-ата капитанът Лоренцо Инсиние уцели греда от свободен удар. В края на полувремето нападателят имаше друга възможност, както и още един шут, при който с намеса се отличи Джанлуиджи Буфон. Ветеранът беше стабилен в още няколко ситуации - дори в самия край, когато Максимович можеше да го простреля с глава.

Така се стигна до дузпите. Феновете на "Ювентус" са разтревожени от слабата форма на тима, особено в атака, преди подновяването на първенството този уикенд.

"Бианконерите" не са вкарвали гол вече в два поредни мача при връщането на футбола, а в "калчото" ще защитават титлата си в битка с "Лацио" и "Интер".

А Неапол празнува - след победната дузпа хиляди излязоха по улиците на града, пренебрегвайки мерките за физическа дистанция и ликуваха до малките часове на нощта.