Меглена Кунева все още не е получавала предложение за министерски пост. Това декларира самата лидерка на Движение "България на гражданите" пред БНР. "Никой не ми е предлагал формално пост и никакви формални забележки не мога да правя", обяви тя. 

"Ние няма да се борим за министерски места, а за цялостното изпълнение на програмната декларация", обяви още тя.

И напомни: "Нашите колеги от ГЕРБ бяха така добри да кажат ориентировъчно, че има пропорционалност между министерските постове и резултатите от парламентарните избори. РБ взема позиция за това къде най-добре може да помогне на правителството и на страната, това ще решим заедно", коментира витиевато Кунева въпросът за разпределението на министерските места и персоналните назначения. Подобен разговор тепърва предстоял. "Нека ГЕРБ като по-голям партньор да кажат какви министрества държат да задържат", поиска тя.

Според нея програмната декларация, така както е написана, до голяма степен отговаря и на желанието на Патриотичния фронт за просперираща България. 

Кунева очаквала и да се състои тристранна среща на ГЕРБ и РБ с АБВ.

"Знам, че от ГЕРБ са водили разговор с АБВ. Очакваме колегите от ГЕРБ да инициират тристранна среща с АБВ, те заявиха, че предвиждат такава", каза тя.

"В Реформаторския блок не сме били в позицията на управляващи и за нас е съвсем естествено да имаме повече съсредоточаване върху програмата. Мисля, че негодуванието, че се бавим не е обща позиция на ГЕРБ. Това е партия, която е била само допреди година в управлението и е нормално да вижда всичко само през призмата на изпълнителната власт. От съчетаването на тези две линии на поведение смятам, че произтича нещо добро за България", смята лидерката на ДБГ.