"Челси" спечели с 3:1 срещу "Манчестър Юнайтед" във втория полуфинал за Купата на Футболната асоциация на "Уембли" и ще спори за най-стария трофей в играта срещу "Арсенал" на 1 август. Снощи "топчиите" биха "Манчестър Сити" с 2:0.

Оливие Жиру откри в дългото добавено време на първото полувреме - Давид де Хеа не беше убедителен, присъдено заради контузии в главите на играчи на двата отбора. Завърналият се в титулярния състав на "червените дяволи" Ерик Баи беше заменен принудително със съмнения за комоцио.

Веднага след почивката Мейсън Маунт утежни положението на тима от Манчестър след нова грешка на Давид де Хеа. А в 74-ата Хари Магуайър си вкара автогол при остро центриране на играч на "Челси". 

В 85-ата Бруно Фернандеш вкара почетния гол за "Юнайтед" от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Антони Марсиал. До края "сините" не позволиха на съперника да ги  притисне - нещо повече, имаха ситуации за четвърти гол.

Двубоят бе равностоен и с интересно тактическо надиграване до гола на Жиру. Нататък "Челси" контролираше събитията. Отборът на Франк Лампард, който може да спечели първи трофей като мениджър още в дебютния си сезон на този пост на "Стамфорд Бридж", би "Юнайтед" от четвъртия опит този сезон.

По-рано днес "Тотнъм" срази "Лестър" с 3:0 във Висшата лига и направи услуга на "Челси" и "Юнайтед" в битката за 3-4 място. В сряда "сините" гостуват на "Ливърпул", а "Юнайтед" приема "Уест Хем". В класирането "Челси" има 63 точки (мач по-малко), а "Лестър" и "Юнайтед" - по 62, като и "червените дяволи" са с двубой по-малко.

В последния кръг "Лестър" приема "Манчестър Юнайтед", а "Челси" - "Уулвърхемптън".