ЦСКА-София обърна "Сайрънс" за 2:1 и се спаси от резил срещу много по-малко класния на хартия отбор от Малта в мач от първия квалификационен кръг от елиминационната фаза на Лига Европа. В герои за "червените" се превърнаха резервата Ахмед Ахмедов и таранът Али Соу. 

За "червените" отсъстваше Иван Турицов, който бе заменен от Гълъбов. Българският отбор не можеше да разчита и на Жеферсон, който лекува контузия. Сред титулярите бе Стефано Белтраме.

"Сайренс" можеше да отбележи още във втората минута, когато Да Силва излезе очи в очи с Бусато и стреля силно, но бразилският страж спаси. Гостите можеше да отбележат и в 7-ата минута след корнер и разбъркване в наказателното поле, но след удар на играч на гостите кълбото се отби в гредата.

Постепенно "червените" започнаха да доминират и през 23-ата минута се откри първата възможност да реализират, Енрике намери Соу в наказателното поле, нападателят се обърна и стреля, но право във вратаря на "Сайрънс".

До края на полувремето последователно Белтраме и Кери имаха шанс да отбележат, но ударите им не намираха вратата.

Втората част стартира кошмарно за ЦСКА-София. Юрген Матей фаулира нападател на малтийския клуб в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Да Силва застана зад топката, но Бусато спаси и остави българския отбор в мача.

Едно от най-добрите положения на ЦСКА-София дойде в 59-ата минута, когато Соу получи топката в наказателното поле с гръб към противниковата врата, обърна се и шутира, като кълбото профуча с бясна скорост над напречната греда.

Десет минути по-късно грешникът Да Силва, който не успя да реализира от дузпа, се поправи. След контраатака футболистът стреля от границата на наказателното поле, като кълбото се отклони и не остави шанс на Бусато.

След гола последва моментална реакция от Стамен Белчев, който вкара в игра Ахмед Ахмедов. Именно той вдигна "червените" фенове пред телевизорите с брилянтен гол в 77-ата минута след подаване на Санкар.

В продължението на второто полувреме "червените" за втори път откриха вратата на "Сайрънс". Али Соу успя да се пребори с двама футболисти на гостите в наказателното поле, мина покрай стража и реализира. 

"Червените” ще очакват жребия на 31 август за втория квалификационен кръг.