Спокойно е преминала нощта за двете пострадали жени при катастрофата край Лесово, които бяха транспортирани с военния самолет „Спартан“ от ямболската болница в "Пирогов", съобщи Нова телевизия.

В петък трима загинаха при тежката катастрофа до турската граница - шофьорът и двама пътници от микробус, който се е ударил в спрял ТИР.  16 са ранени при инцидента.

И двете пациентки, които бяха най-тежко пострадали, остават със стабилни жизнени показатели. Продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи  в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов".

Останалите ранени са настанени в болницата в Ямбол. Те са 9, настанени са в три отделения. 

"Двете пациентки, които са в "Реанимация", са в тежко, но стабилно състояние. Надявам се нещата да се развият благоприятно за тях. Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Останалите пациенти също са прекарали спокойно нощта. Четирима от тях са в "Ортопедия", предстоят им оперативни интервенции. Трима са в "Хирургично отделение", те са под активно наблюдение, тъй като са основно с травми на главата", заяви зам. -директорът на болницата д-р Валентин Вълчев пред Нова телевизия.