Американското министерство на финансите наложи санкции на още три ирански организации във връзка с предполагаема кампания за дезинформация, насочена срещу тазгодишните президентски избори в САЩ, се казва в съобщение, разпространено късно снощи, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

Финансовото ведомство посочи, че институтът "Баян Расанех" е санкциониран за съучастие в чуждестранна намеса в президентските избори през 2020 г.
Иранският ислямски Съюз за радио и телевизия и Международният съюз за виртуални медии са санкционирани заради това, че са под контрола на корпуса на гвардейците на ислямската революция.

Иранският режим е взел на прицел изборния процес в САЩ, като прави нагли опити да всява раздор сред гласоподавателите чрез разпространяване на дезинформация онлайн и извършване на злонамерени операции, за да ги подведе, изтъква финансовото министерство.

Ирански държавни структури, маскирани като медии, са взели на прицел САЩ, за да подкопаят американския демократичен процес, се добавя в съобщението.