"Манчестър Юнайтед" спечели във Висшата лига за първи път от 17 октомври - и отново като гост, 3:1 срещу "Евертън". В последните дни тимът записа две загуби - 0:1 срещу "Арсенал" и 1:2 с "Истанбул Башакшехир" в Шампионската лига, което провокира нови слухове за треньорска смяна.

След отличния старт на сезона пък "Евертън" натрупа трето поражение в последните си четири двубоя.

"Карамелите" и днес започнаха добре - Бернар откри в 19-ата минута при директна атака, започнала от вратаря Джордан Пикфорд. А в тези минути "Юнайтед" имаше инициативата.

"Червените дяволи" обаче този път бързо стигнаха до обрат с два идентични гола. В 25-ата Бруно Фернандеш вкара с глава след центриране на Люк Шоу. Седем минути по-късно португалецът подаде към Маркъс Рашфорд и топката отново влезе в мрежата на Пикфорд. Остана впечатление, че нападателят е играл с глава, но се оказа, че не е било така и голът отиде на сметката на Фернандеш.

Той е под номер 100 в кариерата му на клубно равнище. А до края на първото полувреме домакините удариха греда при акция на Люка Дин.

През втората част "Евертън" опита натиск, но не стигна до чисти голови ситуации, този път "Юнайтед" се справи добре в защита. Маркъс Рашфорд имаше най-добрата възможност в атака, но уцели Пикфорд от отлична позиция.

В добавеното време влезлият като смяна Единсон Кавани вкара първия си гол за манчестърци, асистиран от Фернандеш, който участва и в трите гола на тима си.

"Манчестър Юнайтед" изравни клубен рекорд от седем поредни победи като гост във Висшата лига. Преди останалите мачове от 8-ия кръг "Евертън" е пети, а "Юнайтед" - 13-и.