"Левски" приключи годината на вековния си юбилей с поредна загуба - 1:3 като гост на "Славия" и едва се крепи на шестото място три кръга преди края на първата фаза в "А" група. А все още не са приключили и всички мачове от 19-ия рунд, последен в родния футболен елит за 2014-а.

Днес хеттрик за "белите" вкара Джереми Манзоро, а двата отбора приключиха с по 10 души. В 43-ата минута Манзоро даде аванс на "белите" с красив гол от фаул - 1:0. В края на първата част Аймен Белаид вкара топката във вратата на домакините, но с ръка. Реферът първоначално зачете попадението, но след това промени мнението си и вдигна заслужен втори жълт картон на защитника.

В началото на втората част Радослав Василев пропусна отлично положение, останал сам срещу Пламен Илиев. В 54-ата минута Домовчийски изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на Владимир Семерджиев срещу Мирослав Иванов.

Манзоро отново даде преднина на домакините в 68-ата минута, след като проби отляво и с удар от близо 20 метра се разписа за 2:1. В последните минути гостите притиснаха своя противник макар и с 10 души. А Диего Фераресо ("Славия") също получи втори жълт картон, така паритета на терена бе възстановен. Вместо равенствно и в резултата обаче падна трети и решителен гол за "белите", дело на героя на деня Манзоро.

Тимът на "Славия" е на десето място с комфортна преднина от седем точки пред предпоследния "Марек" и ще посрещне 2015-а спокойно.

Двубоят на "Овча Купел" бе проследен от новия национален селекционер Ивайло Петев и от наставника на младежите Антони Здравков. Бъдещето назначение на Петев бе потвърдено от "белия вожд" Венцислав Стефанов, който е член на Изпълкома на БФС.

В други мачове от днес "Литекс" срази "Хасково" с 4:1, а "Берое" не се затрудни много срещу "Марек" - 3:0.