Страховита буря остави бразилския град Сао Пауло без ток за 18 часа. Гръмотевици и мълнии разтърсваха града в продължение на часове, а 800 000 души останаха без ток. Същевременно, температурата в града се е задържала около 35 градуса по Целзий.

Ветровете са достигали 85 км/ч, а за последната нощ са ударили 8000 мълнии. Това е предизвикало срив в подаването на електроенергия на 800 хиляди клиенти на местната компания "Елетропауло". Подобен удар имаше и на 29 декември, но тогава "само" 500 000 останаха без ток.

За последната седмица бурите са повалили 900 дървета в града, както и множество стълбове. Силният дъжд пък предизвика 30 големи наводнения, като най-засегната е западната част на града.

В момента в 12-милионния най-голям бразилски град е разгара на лятото. Същевременно, подобни бури не са необичайни за Сао Пауло, и местниге описват настоящата като "най-силната за годината". Дъждът обаче е добрият вариант, защото ужасяващите градушки, които се изсипват върху Сао Пауло и Рио Де Жанейро, са много по-унищожителни.