Пенсиите ще бъдат осъвременени с 11% от юни - това реши по предложения на служебния кабинет Надзорният съвет на НОИ. Но от ПП-ДБ, които поискаха извънредно заседание по темата, продължават да настояват то да се състои - въпреки, или заради течащата предизборна кампания.

Скандалите с "Евровизия" продължават - оказа се, че организаторите не са допуснали на конкурса да се развява европейското знаме. По-късно през деня от Европейския съюз за радио и телевизия обявиха, че ще преразгледат правилата - делегациите не спазвали "духа" им.

Собственикът на револвера, с което дете на депутат простреля друго в крака - бизнесменът Димитър Бонзов - ще бъде подведен под отговорност, обявиха от МВР. А Явор Божанков, чийто 11-годишен син е взел оръжието за играчка, подчерта, че не ставало дума за ВИП купон на политици.

Още факти излязоха за катастрофата с джип в Пловдив, убила младия шофьор и приятелката му и пратила спътниците им в болница - автомобилът се е движел изключително бързо, бил на фирма, а шофьорът, син на КАТ-аджийка, е бил с 16 нарушения за едва 3 години шофьорски стаж.

Печалбите от руските активи ще отидат в Украйна, съгласиха се държавите от ЕС.