Почетният председател д-р Ахмед Доган проговори най-накрая. Чрез писмено послание. Мълчанието и дългото очакване беше в известен смисъл възнаградено - Доган поиска в остра позиция оставката на Пеевски и заговори за преврат.

Преди Доган да хвърли бомбата (образно казано) изминалата сряда се очерташе като ден за особени истории, все свързани с МВР и прокуратурата. И кадровият подбор там.

Сюжет №1: Мъжът, счупил челюстта на младеж, се оказа не охранител, не мутра под прикритие, а полицай.

Сюжет №2: Прокурор от Несебър беше арестуван след отказ да даде проба за алкохол и наркотици и държание, близко до буйстване.

Сюжет №3: Вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че доста полицаи са влизали при задържания в Ямбол, който по-късно беше открит мъртъв в килията си. Но МВР шефът успокои - истината ще излезе наяве. А щом той обещава...

Предизвестено, предложението на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски към другите партии за правителство с втория мандат получи само откази - по-любезни или по-откровени.

В БСП от двувластие минаха към липса на председател след решението на съда - нито Нинова, нито Зафиров. Кой управлява соцпартията все пак?

Нов скандал в Столичния общински съвет - с чие любезно съдействие се разрази той? Кой иска смяната на шефа на столичния "Метрополитен" Стоян Братоев, хвален често от кмета Васил Терзиев?