Въпреки взаимните обвинения, България и Северна Македония ще изграждат заедно транспортен коридор №8, съобщи Европейската комисия.

Ако Румен Гайтански - Вълка внесе постановената му от съда гаранция от 250 000 лв. до три дни, той ще може да напусне ареста.

СЕМ избра за втори път Милен Митев за шеф на БНР с три на два гласа.

Според журналистическо разследване от 2022 г. един от акционерите на затворената австрийска банка Euram Bank е Цветелина Бориславова.

Ако Северна Корея изпрати войски в Украйна, това е началото на нова световна война, предупреди украинският президент Володимир Зеленски в Брюксел.

В контекста на задълбочаваща се демографска криза в Русия, подсилена и от войната в Украйна, Думата прие на първо четене закон, забраняващ насърчаването на живота без деца.

Европейската централна банка намали водещите си лихви с по 25 базисни пункта.

Оказа се, че Европейската прокуратура е обвинила кандидат-депутатка на коалицията на Делян Пеевски „ДПС – Ново начало“ за измама за рибарското пристанище „Карантината“ във Варна. 

Израел ликвидира лидера на "Хамас" Яхия Синуар, смятан за архитекта на военната стратегия на организацията и за мозъка зад терористичното нападение на 7 октомври миналата година.