Осмокласничка от Велико Търново е била хваната да носи нож в училище, след като предния ден е имала конфликт с учител по български език и литература и го е заплашила, че ще го убие. Това съобщи бТВ.

Конфликтът започнал по време на час, когато Наталия Ангелова си вдигнала краката на чина. Момичето твърди, че когато преподавателят влязъл, ги свалило. Учителят Валентин Деневски пък се оплака, че Наталия го обстрелвала  с топчета от тръбичка.

Напрежението ескалирало, когато преподавателят, който бил по заместване, написал на ученичката двойка.

"Казах му идиот и още нещо, вече не си спомням много”, разказа Наталия.

Двамата тръгнали към директора след това.

"Хванах я за ръката и я заведох на долния етаж. Значи може да й се е сторило, че по-твърдо я държа, но не съм ѝ охлузвал ръката или нещо друго. Тя сама нямаше да слезе", обясни Деневски.

"Обаче той не ме пусна, леко се наведе, аз през това време си дръпнах нещо ръката, какво направих, завъртях я някак и без да исках го ударих в зъбите и съм го разкървавила", обясни момичето.

Според учителя обаче всичко е било целенасочено. Агресия девойката проявила и след инцидента. В присъствието на директор, учители, ученици и родители тя заплашила учителя си, че ще го убие.

"Тя, както си стоя що годе нормално, скочи изведнъж, цялата трепереща и каза - ще те убия, ще те убия", разказа учителят.

На следващия ден момичето е влязло с нож в училище. Учителка обаче го забелязала и го взела. Случаят е докладван в инспектората. За уронване авторитета на учителя и внасяне на оръжие в училище се очаква девойката да бъде назакана с преместване в друго училище.